Principen för automatiska pollare
Intergate levererar automatiska pollare i hydrauliskt utförande (undantaget Luxor). Hydrauliken fungerar bättre än pneumatik i vårt klimat och vi menar att driftssäkerheten blir bättre än med pneumatik. Pollarna finns i olika utföranden och funktionen anpassas till det aktuella behovet. Det viktigaste på en nedsänkbar pollare (automatisk eller halvautomatisk) är det som man inte ser, dvs fundamentdelen under mark. Den bestämmer oftast vad en pollare står emot vid en eventuell påkörning. Läs mer
En installation med automatiska pollare består av fundamentet och själva pollaren (1) och dess hydraulik, ett manöverskåp (3) där styrningen till pollaren sitter, samt magnetslingor (2) för säkerhet och eventuellt öppnafunktion. Till installationen behövs också ett system för att öppna passagen. Till exempel kan detta vara GSM, kodlås, tryckknapp, transponder eller fjärrkontroll. 
Manöverskåpet placeras ofta inomhus, men som alternativ finns även olika manöverpelare och skåp för placering utomhus.
G6 EVO automatisk pollare
Den automatiska pollaren G6 EVO är den perfekta pollaren där man inte kräver högsäkerhetspollare. Den står emot kollision med en 2,5 t tung lastbil i 48 km/h. Systemet med avtagbar hylsa och inbyggd hydraulik gör den enkel att underhålla.
one50 auto

Pollarna i ONE-serien är extra kraftiga testade varianter avsedda för t ex ambassader, kärnkraftanläggningar eller andra känsliga byggnader. De finns i tre olika säkerhetsklasser:

- K4 med kollisionsmotstånd 681,2 kJ - pollaren ONE30 EVO
- K8 med kollisionsmotstånd 1 290 kJ - pollaren ONE40 EVO
- K12 med kollisionsmotstånd 1 776 kJ - pollaren ONE50 EVO

Urbaco var den första tillverkaren i världen som testat två på varandra förjande krashtester (lastbilar typ N3C respektive N2A) på samma pollare enligt senaste internationella standarder (IWA 14-1:2013 och PAS68:2013).

Krashtesterna har visat på hållbarheten och den höga säkerhetsnivån hos säkerhetspollaren ONE50 EVO som fortfarande fungerade efter testerna.

Video ONE50 EVO crash test 

Läs mer om: ONE30 EVO ONE40 EVO ONE50 EVO

Luxor
Luxor är en något enklare pneumatisk pollare, främst avsedd/lämpad för privata applikationer.