Intergate har sedan slutet av 90-talet installerat flera hundra automatiska pollare och ännu fler fasta och demonterbara. Trots detta vet vi att pollare är en relativt ny produkt och att funktion och begrepp inte alltid är helt lätt att förstå. Det finns många olika typer och många användningsområden. Vi förklarar gärna hur de olika produkterna kan användas så att funktionen blir den förväntade.

Fasta pollare tar vi dels från Furnitubes i Storbrittanien och dels från Urbaco i Frankrike.

Furnitubes har ett mycket brett sortiment av både fasta, demonterbara och säkerhetspollare (inte klassade) pollare. De som besökt t ex London kan se hur bra de fungerar i olika trafikapplikationer.

Urbaco har ett sortiment som är anpassat till de nedsänkbara pollarna.

Urbaco fasta

Fasta pollare används i första hand för att styra trafik, dvs att endast göra det möjligt för fordon att köra där det är tillåtet. De kan naturligtvis kompletteras med demonterbara eller nedsänkbara för att släppa fram fordon där så önskas. Fasta pollare kan även användas för att försvåra att fordon kan användas som murbräckor (crash and grab). 

Urbacos pollare Vendôme är en stark och elegant pollare baserad på den rörliga delen på den nedsänkbara pollaren, d v s den har en robust kärna av gjutjärn, som sedan klätts med 2 mm rostfritt 316L.

Läs mer om fasta pollare Läs mer om Vendôme

G6 Evo fasta

G6 EVO finns även som fasta förstärkta pollare i 2 olika utföranden när man kräver fasta i samma klass som de nedsänkbara:
Fasta, min djup 350 mm under mark.

Läs mer Ritning

Furnitubes

Furnitubes från Storbritanien har ett stort utbud av fasta pollare, demonterbara pollare, säkerhetspollare, pollare för trafikstyrning samt tillhörande räcken. Redan på 1700-talet började man använda gamla kanonrör som pollare. I dag har Furnitubes ett mycket brett sortiment i olika utföranden:

 • Pollare av gjutjärn och gjutaluminium är de traditionella och kanske elegantaste. Används i huvudsak till att skilja fordonstrafik från fotgängare.
  Finns i utförande som fasta, demonterbara och säkerhetspollare (inte klassade).

 • Pollare av rostfritt material. De elegantaste och stilrenaste.
  Finns i utförande som fasta, demonterbara och säkerhetspollare (inte klassade).

 • Pollare av stål och sammansatta material. Kraftigare än gjutjärnspollare.
  Finns i utförande som fasta, demonterbara och säkerhetspollare (inte klassade).

 • Pollare av plast med stålkärna. Ser ut som de traditionella men är nästan underhållsfria.

 • Pollare för trafikstyrning; fotgängarskydd, fastighetsskydd, breddbegränsning samt fartminskning.

Läs mer om Furnitubes Pollare:

Gjutjärn  Rostfritt  Stål   Plastklädda

Video Allmänt om trafikstyrning.

Montageanvisningar till de olika typerna:

Fasta  Demonterbara  Säkerhets  Fotplåt